Historietime med Maricetta - del 1: Hvor stammer magien fra?

Historietime med Maricetta - del 1: Hvor stammer magien fra?

Kære alle
Da flere og flere ( til min store glæde ) begynder at interessere sig for magiens verden og de uendelige muligheder det kommer med, så vil jeg dele mine tanker og viden som historielærer og magiker, om hvad magi er, da flere herinde er nybegyndere.

Magi / magiske ritualer er dyrket i mange 1000 år før kristendommen kom til Danmark. Før kristendommen blev udbredt i Danmark var det troen på nordiske mytologi som dominerede blandt befolkningen, og under perioden med troen på Thor og Odin, fandtes der Vølver som både var frygtet og højt respekterede troldkvinder der fungerede som både kloge-koner og medicin-kvinder. Det var bl.a ikke unormalt at indtage hundeafføring for halsbetændelse. ( lad os lige værdsætte behandlingsmulighederne i dag )
selvom det ikke lyder så appetitligt for de fleste af os, så var det egentlig ikke uklogt på daværende tidspunkt at bruge hundeafføring, da der er stoffer i som faktisk bekæmper betændelsestilstande.

Af andre remedier i Vøvlens medicinskab, var bl.a flagermus og alrunerødder samt persille og knogler. Det blev brugt til ikke kun at “helbrede” for sygdomme, men også på et metafysisk plan hvor vikingerne troede på at de kunne sejre hvis blot de havde “lykkegenstande” fra vølven på sig.

I datidens Danmark fandtes der også “åndemagere” som skabte forbindelse med ånder for at få svar på livets store spørgsmål.

Vi levede på flere måder et liv som for mange af jer ( især med åndemagerne ) er noget vi i dag også kan relatere til. I dag kalder vi åndemagere for clairvoyante og medier.

Da kristendommen kom til Danmark gik vølverne fra at have heddet vølver til nu at hedde hekse. Ordet “heks” kommer af tysk “Hexe” , og af oldhøjtysk “hagazussa”.

Under kristendommen var det nu gud der igennem Jesus frelste, og hvor der startede en decideret heksejagt, da man nu mente at hekse havde indgået pagt med djævlen. Den bedst kendte historie er historien om Maren Spliid som du kan læse om lige her 👇🏼
Som med historien om Maren Spliid, så blev mange mennesker anklaget for at være hekse der stod i ledtog med djævlen i den tidsperiode, og som resulterede i hekseafbrændinger. Dette foregik ikke kun i Danmark, men også i resten af Europa og USA. Den bedst-kendte hændelse var hekseprocesserne i Salem som varede fra 1692 til 1693. Du kan læse mere her👇🏼

Vi kom på mange måder væk fra den magi der blev dyrket og som efter hver kultur og land, har skabt dybe rødder. Der fandtes alt fra arabisk magi, folkemagi, voodoo og hoodoo og senest kom wiccaerne til i start og midt 1900 tallet.

Der var kort sagt ( og er stadig ) mange forskellige måder at dyrke magi på. Intet er rigtigt eller forkert. Det ligger i troen og som jeg kommer mere ind på i del 2. I del 2 fortæller jeg om hvad det er der sker når vi bruger magi og hvordan du kan bruge det positivt i dit eget liv.
Tilbage til blog